top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJanni

Myter og misforståelser om inkasso

Det sirkulerer mange myter og misforståelser om inkasso, de fleste uten noe reelt grunnlag. Disse kan ofte føre til usikkerhet. I denne artikkelen vil vi adressere og avkrefte noen av de mest utbredte mytene, for å hjelpe deg til å føle deg mer trygg og informert.


Person som jobber på en bærbar datamaskin i en moderne kafé, viser et innlegg om inkasso fra Collectors på skjermen. Bildet gir et innblikk i hvordan informasjon om finansielle tjenester deles digitalt.

Vanlige myter om inkasso:


Inkasso er kun for store bedrifter 

En vanlig misforståelse er at inkassotjenester bare er tilgjengelige for store foretak. Hos Collectors tilbyr vi inkassotjenester som er ideelle for bedrifter av alle størrelser. Våre tjenester er designet for å sikre at selv små bedrifter kan dra nytte av effektiv gjeldsinndriving uten å belaste sine interne ressurser.


Inkasso skader kunderelasjonene 

Mange bedriftseiere er bekymret for at bruk av inkassotjenester vil ødelegge deres relasjoner til kunder. Hos Collectors håndterer vi inkasso med høyeste grad av profesjonalitet og respekt for alle parter. Ved å la oss håndtere inkassoprosessen, kan du bevare et positivt forhold til dine kunder mens vi effektivt sikrer innkreving av dine utestående fordringer.


Inkassoprosessen er for kostbar

Det er en feilaktig oppfatning at inkasso er en dyr tjeneste som ikke lønner seg for mindre krav. Våre kostnader er strukturert på en "no cure, no pay"-basis, hvor vi kun tar betalt dersom vi lykkes med å inndrive gjelden. Dette sikrer at våre tjenester er kostnadseffektive og tilgjengelige for alle bedrifter.


Inkassobyråer kan kreve inn mer enn hva som faktisk skyldes

Inkassobyråer kan kun kreve inn det beløpet som er lovlig skyldig, pluss eventuelle renter og gebyrer som er tillatt etter lovverket. Disse gebyrene er også regulert for å forhindre utnyttelse av skyldnere.


Inkassobyråer bruker aggressive metoder 

Det er en vanlig misoppfatning at inkassobyråer bruker aggressive taktikker. Hos Collectors opererer vi i streng overensstemmelse med regler og lover som regulerer inkassobransjen. Våre metoder fokuserer på åpenhet, respekt og etikk, noe som ivaretar både kreditorers og debitorers interesser gjennom hele prosessen. Vi legger stor vekt på god inkassoskikk for å sikre en rettferdig behandling for alle involverte parter.


En betalingsanmerkning betyr at du ikke kan få lån igjen

Det er en utbredt misforståelse at en betalingsanmerkning betyr at du aldri igjen kan få lån. Sannheten er at selv om tilstedeværelsen av betalingsanmerkninger kan gjøre det betydelig vanskeligere å få godkjent lån og kreditter, er dette ikke en permanent situasjon. Når gjelden som førte til anmerkningen er innfridd, vil anmerkningen bli slettet. Videre har alle typer betalingsanmerkninger en fastsatt slettefrist. Dette betyr at etter en viss periode vil anmerkningen fjernes, og muligheten for å oppta lån og kreditter gjenopprettes.


Inkassobransjens betydning for samfunnet 


Forestill deg et samfunn uten inkassoselskaper eller et juridisk system som sikrer at kreditorer får betalt. Tenk hvis det var opp til hver enkelt å bestemme om, når, og hvordan de ønsket å innfri sine økonomiske forpliktelser, inkludert eventuelle gebyrer og forsinkelsesrenter de måtte ønske å legge til, og hvor lenge de selv ønsket å vente før kravet blir betalt. Ville ikke det virke tiltalende?


Svaret er klart nei. Hvem ville vel risikere å levere varer eller tjenester uten garantier for betaling? Grunnlaget for den dype tilliten som kjennetegner det norske samfunnet, er nettopp vissheten om at alle skal gjøre opp for seg. Dette er den vesentlige rollen inkassobransjen spiller i samfunnet.

 
21 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page