top of page

Acerca de

HVA ER INKASSO

Hva er Inkasso og Hvordan Fungerer Inkasso?

Inkasso er et ord de fleste av oss har hørt, men ikke alle forstår fullt ut hva det innebærer. Denne prosessen er avgjørende for den økonomiske helsen til mange bedrifter, men den kan også påvirke individuelle forbrukere. La oss dykke dypere inn i hva inkasso er og hvordan det fungerer.

 

Hva er Inkasso?

Inkasso er prosessen med å hente inn penger som skyldes av en debitor (den som skylder penger) til en kreditor (den som penger skyldes til). Hvis en debitor unnlater å betale en faktura innen forfallsdato, kan kreditor, etter en viss tid og etter flere purringer, velge å overføre saken til et inkassobyrå for inndrivelse.

Hvordan Fungerer Inkasso?

 1. Første Trinn - Purring: Før en sak blir sendt til inkasso, vil kreditor vanligvis sende ut en eller flere purringer. Dette er vennlige påminnelser om utestående betalinger.

 2. Andre Trinn - Varsel om Inkasso: Hvis purringene ikke resulterer i betaling, kan kreditor sende et varsel om at saken vil bli sendt til inkasso hvis den ikke blir betalt innen en gitt frist.

 3. Tredje Trinn - Overføring til Inkasso: Hvis debitor fortsatt ikke betaler, kan kreditor overføre saken til et inkassobyrå. Byrået vil da påta seg ansvaret for å innhente gjelden.

 4. Fjerde Trinn - Kommunikasjon: Inkassobyrået vil kontakte debitor med krav om betaling. Dette kan inkludere brev, telefonsamtaler eller e-poster.

 5. Femte Trinn - Juridisk Handling: Hvis alle forsøk på å kommunisere med debitor mislykkes, kan inkassobyrået velge å ta juridiske skritt. Dette kan inkludere å ta saken til retten.

 

Forenkle hverdagen ved å benytte Fakturert for fakturering med automatisk purring og inkassooppfølging

 

Du kan også enkelt hoppe over de tre første trinnene ved å benytte vår helintegrerte fakturaløsning som er via Fakturert (les mere her) hvor du enkelt kan lage fakturaer med automatisk purring og inkasso. Dette betyr at du kun sender ut faktura og om dine kunder ikke betaler i tide så vil kundene bli automatisk overført til Collectors hvor vi tar oss av purring og videre inndrivelse, kommunikasjon og eventuelle nødvendige juridiske skritt.

 

Hvorfor Benytte et Inkassobyrå som Collectors?

 

Mens grunnprinsippene for inkasso er standard, er det forskjeller i hvordan ulike byråer håndterer prosessen. Her er noen grunner til å vurdere Collectors for din purring og inkasso:

 • Erfaring & Ekspertise: Collectors har lang erfaring med inndrivelse av gjeld, noe som gir oss den nødvendige kunnskapen for å håndtere en rekke forskjellige saker.

 • Skreddersydde Løsninger: Vi forstår at hver sak er unik, og tilbyr skreddersydde løsninger for å møte individuelle behov.

 • Profesjonalitet: Vår tilnærming til inndrivelse er alltid profesjonell og respektfull. Vi forstår viktigheten av å bevare et godt forhold til debitor, selv i utfordrende tider.

 • Teknologidrevet: Ved å benytte den nyeste teknologien sikrer vi en effektiv og smidig inkassoprosess.

 • Komplette Tjenester: Fra purring til juridiske skritt, tilbyr Collectors en fullstendig tjeneste for å sikre at du får tilbake det du har krav på.

 

Inkasso kan være en komplisert og tidkrevende prosess, men med riktig partner ved din side kan det også være smidig og effektivt. Med Collectors som din inkassopartner, kan du være sikker på at dine økonomiske interesser blir håndtert med den største grad av ekspertise og omsorg.

Klikk her for å bli kunde eller kontakt oss på telefon 22995200

La oss jobbe sammen

Kontakt oss for å komme igang!

 • Facebook
Takk for at du sendte inn! Vi tar kontakt så snart som mulig.
bottom of page